Search
Language
Menu
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Veelgestelde vragen

Waar dienen de klemmen/aansluitingen TB of TK voor?

Met TB of TK wordt het thermo-contact van de motor bedoeld. Dit is een verbreekcontact die wordt verbroken wanneer de temperatuur van motor te hoog wordt. En kan worden toegepast om een schakeling te onderbreken. Deze klemmen of aansluitingen zijn dus niet bedoeld om een thermostaat op aan te sluiten.

Ik zoek een elektrisch schema van een ouder toestel, waar kan ik deze vinden?

Alle actuele elektrische schema's kunt u vinden op onze downloadpagina. Oude elektrische schema's kunt u opvragen via het contactformulier of door telefonisch contact op te nemen met onze verkoopafdeling.

Waar vind ik het elektrisch schemanummer?

Om achter het elektrisch schemanummer te komen kunt u kijken op het type plaat van het betreffende toestel.

Wat zijn de garantievoorwaarden van de Mark producten?

De garantievoorwaarden van uw Mark toestel kunt u vinden in onze leveringsvoorwaarden.

Ik moet onderhoud uitvoeren waar moet ik op letten?

Waar u om moet denken bij het uitvoeren van onderhoud aan uw Mark toestel staat vermeld in het technisch boek welke is meegeleverd met het toestel. Download hier uw technisch boek, mocht u deze niet meer hebben.

Hoe vaak moet ik onderhoud uitvoeren?

In principe moet er minimaal jaarlijks onderhoud worden uitgevoerd aan een toestel. Raadpleeg hiervoor ook het technisch boek van het toestel.

Welke gegevens heb ik nodig om een elektrisch schema op te vragen?

Voor elk toestel geldt in principe dat het elektrisch schemanummer staat vermeld op het typeplaat van het toestel. Wanneer dit niet het geval is dan zijn voor het opvragen van een elektrisch schema in ieder geval de volgende gegevens benodigd: De Type aanduiding (bijvoorbeeld GNCTE G(N)SE enz..) Het bouwjaar Het projectnummer Voor bepaalde toestellen zijn ook nog onderstaande gegevens benodigd: Wandluchtverwarmers: Het artikelnummer van de gemonteerde printplaat welke in het toestel gemonteerd is. (06 45 xxx) Föhn De Standplaats van het toestel (straatnaam, huisnummer, plaats)

Waar moet ik op letten bij het uitvoeren van onderhoud?

Waar u op moet letten bij het uitvoeren van onderhoud aan een mark toestel, staat vermeld in het technisch boek welke met het toestel is meegeleverd. Wanneer het Technisch boek niet meer aanwezig is kunt u deze vinden op onze internetsite. Als het om een ouder type toestel gaat en het technisch boek niet op onze site staat. Kunt u deze middels het contact formulier aanvragen. Zie ook: Ik zoek technische documentatie, welke gegevens heeft Mark hiervoor nodig?

Waar vind ik de leveringsvoorwaarden?

De download van onze leveringsvoorwaarden vindt u onderaan deze internetsite. Ook kunt u deze telefonisch opvragen waarna u een exemplaar wordt toegezonden. Bekijk de leveringsvoorwaarden

Heeft mark ook een eigen servicedienst?

Mark beschikt ook over een eigen servicedienst die u kan helpen bij het onderhoud of het oplossen van een storing. Onze servicedienst beschikt over diverse servicemonteurs de elk vanuit hun eigen regio opereren, waardoor de reistijd beperkt blijft.

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Cookies