Search
Language
Menu
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Stookkosten gehalveerd dankzij verwarmingsinstallatie van Mark Climate Technology

kerk verwarming

Mark Fohn ideaal toestel voor kerk verwarming

Bij een grote restauratie van de St. Plechelmuskerk in Deurningen is de verwarmingsinstallatie in 2012 geheel vernieuwd. De installateur heeft hier een Föhn 160 van Mark Climate Technology geïnstalleerd. Deze gasgestookte luchtverwarmer was één van de eerste producten van Mark en voorziet inmiddels al meer dan 1.500 kerken in Nederland van verwarming.

Een stijlvol hooginducerend uitblaassysteem in de kerk zorgt ervoor dat de warme toevoerlucht met een hoge startsnelheid de kerk in wordt geblazen. Het luchtuitblaasplenum is voorzien van een serie uitstroomopeningen (rubber nozzles) die individueel ingeregeld zijn om een optimaal uitblaaspatroon te genereren. Door de uitgeblazen lucht (primaire luchtstroom) wordt er veel lucht uit de ruimte (secundaire luchtstroom) meegenomen met de stroming. Door het zeer hoge inductievoud ontstaat een optimale menging van de toevoerlucht en ruimtelucht.

Dankzij de verwarming van de Mark FÖHN en het uitblaassysteem wordt de gewenste ruimtetemperatuur van de kerk al binnen een uur bereikt, voorheen duurde dit een halve dag. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing van de stookkosten. Na vijf jaar is duidelijk geworden dat deze met maar liefst 50% zijn verminderd.

Indien gewenst levert Mark Climate Technology de FÖHN in onderdelen, waarna de servicedienst het toestel op locatie samenbouwt. Door de uitgebreide capaciteitsrange van 50 tot 415 kW is er voor iedere ruimte een oplossing. De Mark FÖHN is zeer compact en kan zowel staand als liggend worden toegepast.

kerk verwarming

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Cookies