Terug

BREEAM

Klimaat oplossingen voor duurzame gebouwen

Mark Climate Technology blijft zich ontwikkelen, ook op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Steeds vaker wil men nieuwe gebouwen BREEAM of LEED gecertificeerd hebben. Daarom heeft Mark haar producten door een onafhankelijk ingenieursbureau laten beoordelen voor de BREEAM-NL, BREEAM-NC en LEED certificeringsmethodes. Voor BREEAM-NC kunnen de producten van Mark Climate Technology tot maar liefst 15 punten opleveren.

Wat is BREEAM?

BREEAM is een methode om de duurzaamheid van een gebouw te beoordelen en te certificeren. BREEAM-NC is onderverdeeld in 9 hoofdcategorieën. Elke categorie is opgedeeld in een aantal subcategorieën met ieder hun eigen criteria. Indien er voldaan wordt aan deze criteria kunnen er een bepaald aantal punten (credits) behaald worden. Daarnaast heeft elke categorie een bepaalde wegingsfactor. Op basis van de behaalde punten en de wegingsfactor, krijgt een gebouw een score van pass (één ster) tot outstanding (vijf sterren).

Het doel van de BREEAM-NC methode is om gebouwen te verduurzamen. De eisen liggen hoger dan wettelijk vereist is, waardoor een BREEAM-gebouw zich langer op bovenwettelijk niveau bevindt op het gebied van duurzaamheid en energieprestatie.

Één leverancier voor uw complete klimaatbeheersingssysteem

Één leverancier voor uw complete klimaatbeheersingssysteem

Mark Climate Technology richt zich al sinds 1945 op de klimaatbeheersing van grote gebouwen. Inmiddels levert Mark een toonaangevend assortiment op het gebied van verwarming, koeling en ventilatie. Dat betekent dat onze klanten voor hun complete klimaatbeheersingssysteem terecht kunnen bij één leverancier.

Onze technische adviseurs helpen u graag met de perfecte klimaatoplossing voor uw BREEAM-project. Zodat u niet alleen punten scoort voor uw certificering, maar óók een aangenaam binnenklimaat creëert voor de gebruikers. Voor advies kunt u contact met ons opnemen via info@markbelgium.be of +32(0)3 6669254.

Download de brochure

Meer dan alleen een certificering

Een BREEAM-certificering geeft een extra dimensie aan een gebouw. Maar waarom eigenlijk?

  1. Lage exploitatiekosten
    Doordat er voor en tijdens de bouw goed nagedacht is over het water- en energieverbruik, bent u verzekerd van een energie-efficiënt gebouw waar u nog jaren profijt van heeft.
  2. Toename welzijn en productiviteit
    Dankzij correct geselecteerde klimaatbeheersingssystemen heeft u geïnvesteerd in een optimaal binnenklimaat. Dit vertaalt zich direct naar de prestaties en gezondheid van de mensen die in het gebouw werken.
  3. Investering in de toekomst
    Een BREEAM-certificaat is ook een prima marketing-tool. Met het investeren in een duurzaam gebouw, investeert u ook in uw bedrijfsimago en daarmee uw toekomst. Een werkgever die zich profileert als duurzaam, versterkt zijn positie op de markt.