Terug

Optimaal binnenklimaat voor Scholengemeenschap Winkler Prins

Schoolventilatie voor Winkler Prins Veendam

In opdracht van Niemeijer Installatietechniek heeft Mark Climate Technology luchtbehandelingskasten geleverd voor de nieuwbouw en renovatie van Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam.

Nieuwbouw

De in 2021 gerealiseerde nieuwbouw voor het scholencomplex bestaat uit twee nieuwe schoolgebouwen. Voor de ventilatie, verwarming en koeling van de gebouwen is gekozen voor in totaal vier stuks Mark AIRSTREAM HWX warmteterugwin-units. De WTW units hebben luchthoeveelheden van 9500 m3/h en 12.000 m3/h. Voor optimale warmte- en vochtterugwinning zijn de toestellen uitgerust met een warmtewiel. Dankzij ingebouwde geluidsdempers garanderen de units een extra stille werking.

Renovatie

Naast de nieuwbouw worden de bestaande schoolgebouwen geheel gerenoveerd. Maar liefst 7 stuks AIRSTREAM WTW units voorzien de school van verse lucht. Ook voor de renovatie is er gekozen voor warmteterugwinning door middel van een warmtewiel. 

De renovatie van het scholencomplex zal voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 gereed zijn.

De twee nieuwe schoolgebouwen van de Winkler Prins in Veendam zijn voorzien van Mark WTW units voor verwarming, koeling en ventilatie.
In opdracht van Niemeijer Installatietechniek heeft Mark Climate Technology luchtbehandelingskasten geleverd voor de nieuwbouw en renovatie van Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam.
Voor de ventilatie, verwarming en koeling van de gebouwen is gekozen voor in totaal vier stuks Mark AIRSTREAM HWX warmteterugwin-units.

WTW-selectietool

Graag introduceren we de Mark WTW Selectietool: dit offerte programma helpt u zelfstandig een offerte te maken voor een Mark AIRSTREAM warmteterugwin-unit. In slechts 5 stappen heeft u de prijs, technische specificaties en maatvoeringstekening van de door u samengestelde wtw-unit.

WTW-Selectietool

Airstream warmteterugwinunit

De Mark AIRSTREAM is een Plug & Play WTW unit leverbaar in twee uitvoeringen voor zowel binnen- als buitenopstelling. De AIRSTREAM CFX is standaard voorzien van een gecertificeerde hoog rendement (90%) tegenstroomwisselaar met bypass. De AIRSTREAM HWX is standaard voorzien van een corrosie-bestendig warmtewiel.

Meer informatie over de Airstream WTW-units