Terug

Voormalig Suikerunie in Groningen verwarmd door Mark donkerstralers

Van Suikerfabriek naar evenementen locatie

De voormalige Suikerfabriek is een oude productielocatie van de Suikerunie waar suikerbieten tot kristalsuiker werden verwerkt. Tegenwoordig wordt het gebouw en het terrein gebruikt als evenementenlocatie. Het uit 1913 stammende gebouw is geheel leeggehaald waardoor het van binnen een ruwe uitstraling heeft. Om ervoor te zorgen dat de bezoekers van de diverse evenementen een aangename temperatuur in het gebouw ervaren, heeft allround installateur Drenth Installatietechniek Mark INFRA zwartebuisstralers geïnstalleerd.

Aangename verwarming

De stralingsverwarmers die geïnstalleerd zijn bestaan uit vier Mark INFRA LINE donkerstralers type 90/44 met elk een lengte van 40 meter en twee INFRA stralingstoestellen type 30/9 met elk een lengte van 9 meter. Hiermee wordt zowel de grote zaal, het restaurant, het café als de vestibule en de entree behaaglijk verwarmd. Daarnaast voorzien vijf Mark MDV BLUE dakafzuigventilatoren de grote zaal en het restaurant van extra verse lucht wat via de gevels wordt toegevoerd.

Vanwege de hoogte van het gebouw en het grote volume dat verwarmd dient te worden, zijn de energiezuinige INFRA’s een uitermate geschikte oplossing voor het voormalige Suikerfabriek gebouw. Om bezoekers een comfortabel gevoel te geven, is er speciaal gekozen voor toestellen die geen luchtbeweging veroorzaken en weinig geluid produceren. Tevens moesten de stralers geschikt zijn voor propaangas, omdat er geen aardgasaansluiting in het pand aanwezig is. Het totale vermogen van de stralers is 420 kW.

De voormalige Suikerfabriek is een oude productielocatie van de Suikerunie waar suikerbieten tot kristalsuiker werden verwerkt.
Het uit 1913 stammende gebouw is geheel leeggehaald waardoor het van binnen een ruwe uitstraling heeft.
Vanwege de hoogte van het gebouw en het grote volume dat verwarmd dient te worden, zijn de energiezuinige INFRA’s een uitermate geschikte oplossing voor het voormalige Suikerfabriek gebouw.
Om ervoor te zorgen dat de bezoekers van de diverse evenementen een aangename temperatuur in het gebouw ervaren, zijn er Mark INFRA zwartebuisstralers geïnstalleerd.
De voormalige Suikerfabriek in Groningen is uitgerust met INFRA LINE donkerstralers voor een aangename temperatuur.