Terug

Regeling voor Mark luchtgroepen

Op project afgestemde regeling voor luchtbehandelingssystemen

De Mark AIRSTREAM en AIRSTREAM AHU luchtgroepen worden standaard Plug & Play geleverd. Voor een efficiënte en goede werking zijn de units voorzien van een volledig geïntegreerde besturing: de OJ-Air2 regeling. Deze regeling wordt projectmatig geprogrammeerd.

De OJ regeling stuurt de gehele unit: de bypass van de tegenstroomwisselaar, of de aansturing van het warmtewiel, de aansturing van jalouziekleppen en ventilatoren maar ook de signalering van de filters. Elke unit is intern afgezekerd en volledig bedraad tot op de werkschakelaar. Als optie is sturing van een 3-weg klep voor een koeler, verwarmer of change-over warmtewisselaar mogelijk.

Behoefte afhankelijk ventileren is ook mogelijk op basis van CO2, luchtkwaliteit, druk of luchtvochtigheid. Ook de functie van zomernachtventilatie en vorstbeveiliging zijn in de regeling geïntegreerd.

Indien u zelf een regeling wilt realiseren, dan kunnen we de luchtgroepen intern bedraden tot op een klemmenkast.

De OJ regeling stuurt de gehele unit: de bypass van de tegenstroomwisselaar, of de aansturing van het warmtewiel, de aansturing van jalouziekleppen en ventilatoren maar ook de signalering van de filters.
De Mark AIRSTREAM en AHU luchtgroepen worden standaard Plug & Play geleverd. De regeling wordt projectmatig geprogrammeerd.
Behoefte afhankelijk ventileren is ook mogelijk op basis van CO2, luchtkwaliteit, druk of luchtvochtigheid.
Elke unit is intern afgezekerd en volledig bedraad tot op de werkschakelaar.
Voor een efficiënte en goede werking zijn de Mark luchtgroepen voorzien van een volledig geïntegreerde besturing: de OJ-Air2 regeling.
Als optie is sturing van een 3-weg klep voor een koeler, verwarmer of change-over warmtewisselaar mogelijk.

Gebruiksvriendelijke bediening

De OJ regeling kan uiterst eenvoudig ingesteld en bediend worden. Dit kan op drie manieren:

  • OJ Touch bedieningspaneel
  • Laptop/computer
  • OJ Cloud

Alle functies van de Mark luchtbehandelingskasten kunnen worden uitgevoerd met het OJ Touch bedieningspaneel met touchscreen. Bij de ontwikkeling van het bedieningspaneel is uitgegaan van een eenvoudige en intuïtieve bediening. De menu’s zijn logisch, gemakkelijk te navigeren en hebben herkenbare pictogrammen. Dankzij het duidelijke grafische display hebben gebruikers van de Mark AIRSTREAM toestellen een volledig overzicht van de werking van het systeem. De ingestelde en huidige waarden worden visueel weergegeven en kunnen intuïtief worden ingesteld via het touchscreen.

Het is tevens mogelijk de toestellen aan te sturen middels een laptop of computer. Hiervoor is geen aparte software nodig. Via een netwerkaansluiting is een web based verbinding mogelijk. Via een webbrowser zoals bijvoorbeeld Google Chrome is eenvoudig toegang te verkrijgen.

Via zowel de web regeling als de OJ Touch is het mogelijk per gebruikersgroep een toegangsniveau toe te wijzen. Op deze manier kunnen alleen geautoriseerde gebruikers bepaalde systeemparameters wijzigen. Er zal een wachtwoord moeten worden ingevoerd om instellingen te wijzigen die alleen relevant zijn voor installateurs of servicetechnici.

Benieuwd hoe de interface van de OJ regeling eruit ziet? Wij laten u graag een demo zien. Neem hiervoor contact op met onze Verkoop afdeling via info@markbelgium.be.

Bediening op afstand met OJ Cloud

Wilt u uw luchtbehandelingskast of luchtgroep op afstand besturen? Dat is geen probleem! Behalve bediening met de OJ Touchscreen of een web based verbinding kan de luchtgroep ook bediend worden via de Cloud.

De OJ Cloud oplossing maakt het mogelijk om via een volledig beveiligde verbinding overal ter wereld het toestel te bedienen. Via de cloud is er direct inzicht in de prestaties van de luchtbehandelingskast. Indien de prestaties verminderen of indien er een storing plaatsvindt wordt de gebruiker hiervan via e-mail van op de hoogte gesteld. Op deze manier kan er direct op afstand gereageerd worden op de prestaties en storingen van het toestel. Hiermee kan een aanzienlijke tijdsbesparing en daarmee kostenbesparing gerealiseerd worden.

Dankzij een veilige versleutelde verbinding is er voor de OJ Cloud is geen aparte firewall-poort benodigd. Alle Mark luchtgroepen met een OJ regeling vanaf software versie MA6.52 hebben automatisch de mogelijkheid om met de OJ Cloud te verbinden.

Behalve bediening met de OJ Touchscreen of een web based verbinding kan de luchtbehandelingskast ook bediend worden via de Cloud.
Bediening luchtbehandelingskasten op afstand met OJ Cloud
Bussystemen

Bussystemen

De Mark AIRSTREAM warmteterugwin-units en luchtgroepen kunnen standaard worden voorzien van een Modbus en BACnet aansluiting. Tevens heeft de OJ regeling interfaces voor de volgende bussystemen:

  • Modbus RTU
  • Modbus TCP/IP
  • Interne webserver
  • BACnet TCP/IP

Optimaal binnenklimaat dankzij een regeling op maat

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor het regelen van uw luchtgroepen? Neem dan vooral contact met ons op.

Contactpersoon(Required)
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.