Search
Language
Menu
Specialist in klimaatbeheersing sinds 1945

Gasgestookte stralingsverwarming

Gasgestookte stralingsverwarming van Mark levert een comfortabel klimaat

Mark Climate Technology produceert verschillende gasgestookte stralingsverwarming systemen.

Principe van gasgestookte stralingsverwarming:

Door gebruik te maken van een warmtemedium, zoals bijvoorbeeld hete lucht (rookgassen), kan een buizenregister verwarmd worden. Het medium kan het register dermate verhitten dat de buis zijn warmte zal afgeven in de vorm van stralingswarmte. Deze gasgestookte stralingsverwarming kan het beste vergeleken worden met de zon. De warmte is volledig onschadelijk en geeft een zeer behaaglijk gevoel.

Door toepassing van stralingsverwarming hoeft de lucht in een ruimte niet verwarmd te worden. De ruimtetemperatuur (lucht) zal dan ook relatief laag zijn. Een voorbeeld hiervan is dat bij een gevoelstemperatuur van 20 graden de omgevingstemperatuur slechts 18 graden is.

Groot voordeel is dat de behoefte aan energie tot 10% afneemt en dat het systeem zeer snel is. Door de afname van de energiebehoefte en een veel kortere opwarmtijd is het mogelijk om t.o.v. conventionele verwarming het energieverbruik met ca. 40% te reduceren.

Bij gebruik van stralingswarmte vormt zich geen warmtekussen onder het dak, dit in tegenstelling tot conventionele verwarming. Er wordt geen lucht in de hal geblazen, zodat men geen hinder ondervindt van luchtverplaatsing en stofwervelingen. Denk aan de goederen in magazijnstellingen die voorheen altijd stoffig werden of bijvoorbeeld de sporthal waar tijdens badmintonwedstrijden de luchtverwarmers uitgezet moeten worden.

Stralingsverwarming is uitermate geschikt voor zoneverwarming zodat bijvoorbeeld alleen een werkplek verwarmd kan worden en niet de hele ruimte. Daarnaast wordt deze apparatuur ook toegepast in slecht geïsoleerde gebouwen.

zwartebuisstraler

Infra zwartebuisstraler

Hoogrendement zwartebuisstraler De Mark INFRA / INFRA MONO zwartebuisstraler verwarmt met langegolf infraroodstraling. Stralingsverwarming berust op het principe van...

4 Producten

© Mark 2022 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Newsnet | Cookies