Terug

Studentencomplex AmstelHome voorzien van 5 warmteterugwin-units van Mark

Mark voorziet studentencomplex van aangenaam binnenklimaat

Met vijf Mark AIRSTREAM Plug & Play wtw-units met elk een capaciteit van 14.000 m³/h zorgt Mark Climate Technology voor een maximale hoeveelheid verse lucht van 70.000 m³ per uur voor studenten in het nieuwe wooncomplex AmstelHome in Amsterdam. Hierdoor kunnen de bewoners studeren, slapen en ontspannen in een omgeving waar een comfortabel niveau aan frisse lucht is.

Doordat de luchtstroom bij de roosters kan worden ingesteld, is er een optimale afstelling mogelijk waarbij de hoeveelheid verse lucht maximaal is en de mate van geluid minimaal. Voor Mark een mooi project om te laten zien dat men naast bedrijfshallen, ook scholen, kantoren en studentencomplexen van aangenaam binnenklimaat voorziet. Daarnaast biedt Mark meerwaarde door samen te werken met CMK Luchttechniek voor de levering en montage van het kanaalwerk.

De AIRSTREAM plug and play WTW-unit is ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitseisen volgens RLT. De unit heeft een tegenstroomwisselaar met een rendement van wel 90%. Deze zorgt ervoor dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht. Door dit hoge rendement is in de meeste gevallen geen naverwarming nodig. Hierdoor is de Airstream een duurzame oplossing voor het ventileren van gebouwen. Bij studentencomplex AmstelHome is er gekozen voor een buitenopstelling, maar de Airstream is ook leverbaar als binnenopstelling. De aansturing en uitlezing kan naast lokaal ook op afstand via een gebruikersinterface, computer of gebouwbeheerssysteem.

Met vijf AIRSTREAM Plug & Play WTW-units zorgt Mark Climate Technology voor verse lucht in het wooncomplex AmstelHome.
De AIRSTREAM plug and play WTW-unit is ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitseisen volgens Eurovent en RLT.
Met vijf Mark AIRSTREAM Plug & Play wtw-units met elk een capaciteit van 14.000 m³/h zorgt Mark Climate Technology voor een maximale hoeveelheid verse lucht van 70.000 m³ per uur voor studenten in het nieuwe wooncomplex AmstelHome in Amsterdam.
Bij studentencomplex AmstelHome is er gekozen voor een buitenopstelling, maar de Airstream is ook leverbaar als binnenopstelling.
Met vijf Mark AIRSTREAM Plug & Play wtw-units met elk een capaciteit van 14.000 m³/h voor verse lucht voor studenten in het nieuwe wooncomplex AmstelHome.
AmstelHome

AmstelHome

Het in september 2015 in Amsterdam geopende studentencomplex AmstelHome biedt aan 520 studenten een zelfstandige woning met keuken en badkamer. De woonunits hebben een vloeroppervlakte van 21 m² en maken onderdeel uit van een eigentijdse beleving door de vele faciliteiten die aanwezig zijn. Zoals studieruimtes, een gezamenlijke tuin, een grand café en een sportveld op het dak van het complex. Het pand is gerealiseerd door Verweij Mungra Vastgoed en gebouwd door Jan Snel Flexibel Bouwen. De installateur Bogro Snelrewaard B.V. was verantwoordelijk voor het installatiewerk.

WTW Selectietool

Met het Mark WTW Selectietool offerte programma kunt u zelfstandig een offerte selecteren voor een Mark AIRSTREAM warmteterugwin-unit. In slechts 5 stappen heeft u de prijs, technische specificaties en maatvoeringstekening van de door u samengestelde wtw-unit.

Selectietool

Airstream warmteterugwinunits

De Mark AIRSTREAM is een Plug & Play WTW unit leverbaar in twee uitvoeringen voor zowel binnen- als buitenopstelling. De AIRSTREAM CFX is standaard voorzien van een gecertificeerde hoog rendement (90%) tegenstroomwisselaar met bypass. De AIRSTREAM HWX is standaard voorzien van een corrosie-bestendig warmtewiel.

Meer informatie over de Airstream WTW-units